Vücuttaki Elektriklenme Nasıl Geçer?

Vücuttaki Elektriklenme Nasıl Geçer?

Son günlerde pek çok kişi tarafından arama motorlarında bakılan “Vücuttaki elektrik nasıl atılır?” sorusu, çok merak edilen bir sorudur. Kalp çarpmasından, vücutta oluşan hücresel eylemlere kadar olan her şey elektrik ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle vücudumuzun elektriklenmesi olayı korkulacak bir durum değildir. Ancak elektriklenme konusunda pek çok insan vücudumdaki elektriklenmeyi nasıl atarım diye araştırmaya başlamaktadır. Vücuttaki elektrik birçok yöntem ile giderilebilmektedir. Peki üzerimizdeki statik enerjiyi nasıl atarız? Elektriklenme nasıl geçer? İşte merak edilen bütün soruların cevabı…

Üstünüzdeki Statik Elektriği Nasıl Atarsınız?

  • Toprağa Basın

Üzerimizdeki elektriği atabilmek için bilinen ve en çok duyulan yöntemlerden biridir toprağa basmak. Çıplak ayaklarınız ile temiz bir toprağa basmanız vücudunuzdaki elektriklenmeyi alacaktır.

  • Duş Alın

Vücudunuzdaki elektriği nötrleyecek bir diğer yöntem de duş almaktır. Eğer gün içerisinde duş alamıyorsanız bile ellerinizi sıkça yıkamanız da elektriklenmeyi azaltacaktır.

  • Stres Yapmayın

Psikolojik durumlar da göz ardı edilemeyecek durumlardır. Sizleri strese sokacak her türlü olaydan uzak durmaya çalışın. Bu durumun zor olduğunu biliyoruz ancak stres etmenlerini olabildiğince azaltmanız yardımcı olacaktır.

  • Elektrikli Cihazlardan Uzak Durun

Mümkün olabildiğince elektrik cihazlardan uzak durmaya çalışmalısınız. Akşamları ve yatma saatinize yakın zamanlarda modem gibi elektrikli cihazları kapatmanız da vücutta elektriklenme için uygulanacak yöntemlerden biridir.

  • Meditasyon Yapın

Reiki gibi vücut enerjisine iyi gelebilecek meditasyonlar yaparak vücudunuzdaki elektriği kontrol ederek azaltmayı deneyebilirsiniz.

Bu yöntemlerin dışında lastik tabanlı ayakkabılar tercih etmeniz, negatif iyon saçan ev aletlerini kullanmanız, şelale kenarlarına gitmeniz de elektriklenme olayını en aza indirmenizi sağlayacaktır.

Vücudumuz Neden Elektriklenir?

Pek çok kişi vücudunda gerçekleşen elektriklenme olayını normal görmüyor. Fakat, insan vücudu elektrik ile çalışan bir mekanizmaya sahiptir. Yalnızca televizyon, çamaşır makinesi gibi ev aletleri elektriğe ihtiyaç duymaz aynı zamanda sinir sistemimizin de elektriğe ihtiyacı vardır. “O nasıl oluyor?” diye sorarsınız şöyle; nöronlar, sinir sistemimizi oluşturan küçük parçacıklardır. Vücudumuzda var olan nöronlar birbirlerine bilgi iletir. Yani kolumuzu bir yere vurduğumuz zaman bu bilgi, nöronlar aracılığıyla beynimize gider ve sonrasında beynimiz bu acıyı hissetmemizi sağlar. İşin özeti nöronların da çalışabilmesi için elektriğe ihtiyacı vardır.

Yeterli miktarda bir elektrik üretimi ve akışı olmadığı takdirde felç olma ihtimalimiz vardır. İşin özü vücudumuz var oluşumuz gereği elektrik üretir ve bu elektrik vücudumuz için gereklidir.

Saç Neden Elektriklenir?

Saçların elektriklenmesi, saçların bakımlı görünümünü bozan, can sıkıcı bir durumdur. İnce telli saçlara sahip olan kadınların daha çok yaşadığı bu sorun, saçı tararken ya da saça şekil verirken zorlayan bir sorundur. Elektriklenmenin pek çok sebebi olmakla birlikte, bazı yöntemler sayesinde sorunu azaltmanız da mümkündür.

“Elektriklenme nedir?” sorusuna cevap verecek olursak, elektriklenme vücudumuzun ihtiyacı olandan fazla negatif ve pozitif iyon yüküne ulaşması olayıdır. Saçlardaki elektriklenme, tellerde negatif ve pozitif iyonların birikmesi ile oluşur. Havaların kuruması ile birlikte de saçlarda artan pozitif yük elektriklenmeye neden olmaktadır. Saçınıza uygun bir şampuan kullanmamanız, saçınızı yıkarken çok sert davranmanız ve kullandığınız taraklar da yine elektriklenmeye neden olan durumlardır.

Saçtaki Elektriklenme Nasıl Geçer?

Saçınızda oluşan elektriklenmeyi önlemeniz için bazı yollar mevcuttur. Bu yollar;

  • Elektriklenmeyi önleyici saç bakım ürünleri kullanabilirsiniz.
  • Saçınızın neme ihtiyacı olduğundan dolayı arada sırada nem maskeleri yapabilir veya hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.
  • Saçlarınızı her gün yıkamayın. Aksi takdirde saç derisinde bulunan sebum azalacak ve saçın kurumasına neden olacaktır.
  • Yastık kılıflarınızın saten ve ipek kumaşlardan olmasına dikkat edin. Bu kumaşlar sürtünmeyi engeller.
  • Kurutma makinesi kullanmamaya dikkat edin. Çünkü kurutma makineleri saçın nemini tamamen alır.
  • Plastik ve metal taraklar kullanmayın. Bu taraklar yerine doğal kıllardan oluşan tarakları tercih edin.