Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?

Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi, kadın üremesini sağlayan yumurtaların ve erkek üremesini sağlayan spermlerin toplanarak vücut dışında, laboratuvarda bir araya getirilip, döllenmenin elde edilmesine yardımcı olan tedavi süreci olarak adlandırılır. Doğal yöntemler tercih edilerek çocuk sahibi olamayan çiftlerde tüp bebek tedavisi, genellikle başarılı sonuç verir ve çiftlerin yüzünü güldüren bir tedavi şeklidir.

Yardımcı üreme yöntemi olan tüp bebek tedavisi; nedeni açıklanamayan kısırlıklar, ileri yaş, kadınlarda enfeksiyonel hastalıklar ve tüplerde tıkanma, erkeklerde ise sperm sayısının az olması ve kalitesinin iyi olmaması, obezite gibi metabolik hastalıklardan dolayı, çocuk sahibi olamayan çiftlere çocuk sahibi olma fırsatı sunulur. Tüp bebek hesaplama yolu ile yapılır.
tüp bebek nedir

Tüp Bebek Nedir?

Tüp bebek nedir diye sorular bu tedaviyi yaptırmak isteyenler tarafından merak edilir. Tüp bebek tedavisi, kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvarda işlem yapılarak, döllenmiş yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesi ile yapay bir döllenme gerçekleştirmektir. Kadın üreme hücresi olan yumurta ile erkek üreme hücreleri olan spermler özel şartlar içinde bir araya getirilir ve tüp bebek yapılır.

Döllenmenin sağlıklı olarak tamamlanmasından sonra yumurta bölünme sürecine başlar ve embriyo ismi verilen yapıya dönüşmesinin ardından da embriyonun anne rahmine yerleştirilmesi ve başarılı bir şekilde tutunması ile birlikte hamilelik süreci de başlar. Bu aşamanın ardından gebeliğin doğal yöntemlerle oluşmuş gebeliklerle kıyaslandığı zaman, hiçbir farkı olmaz. Bu da tüp bebek nasıl olur diye merak edenler için gayet açıklayıcıdır.
tüp bebek aşamaları

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Tüp bebek nasıl yapılır en çok merak edilen konudur. Tüp bebek tedavisi için anne adayından toplanan yumurtalar ile baba adayından toplanan sperm hücreleri laboratuvarda döllenir ve daha sonra oluşan embriyo, transfer edilerek, anne adayının rahmine koyulur. Genellikle 2 hafta sonra yapılan kan testi sonucu, Beta HCG seviyesinin kaç olduğuna dikkat edilir. Test sonucuna göre gebelik elde edilirse, artık hamilelik süreci de başlamış olur. Tüp bebek tedavi yöntemiyle el de edilen gebeliklerin doğuma kadar olan süreci gayet normal geçer.
tüp bebek bilgilendirme

Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalma ihtimali, ilk olarak anne adayının yaşı ve yumurta sayısı, baba adayının sperm sayısı ve kalitesi olmak üzere farklı etkenlere bağlıdır.  Genelde başarı oranı yüksek bir yöntemdir ve birçok kişi tarafından tercih edilir. Eğer başarısız sonuç verirse, tekrar edilebilir.  İlk tüp bebek tedavisi ile diğerleri aynı şekilde yapılır. Bu tedavinin başarısı, doktor ve ekibinin profesyonelliği ile ilgilidir ve embriyoların oluşturulduğu laboratuvarların gelişmiş olması etkilidir. Tüp bebek tedavisi gebelik hesaplama ve yöntemlerine uyularak yapılır.

Tüp bebek fiyatları birçok kişi tarafından merak edilir ve bununla ilgili çok fazla araştırma yapılır. Özel paketler olduğu gibi herkese aynı uygulanan paketlerde mevcuttur. Doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere ilk olarak gerekli testler yapılmalı ve daha sonra uygun tedavi yöntemi seçilmelidir. Fiyatlar pakete göre değişiklik gösterir.
tüp bebek hakkında

Tüp Bebek Süreci

Tüp bebek süreci  için ilk olarak adetin 2 ve 3. Günü  ultrason kontrolü yapılır ve daha sonra tedaviye başlanır. Daha sonra günlük tüp bebek iğneleri yapılması için çağırılırlar. Ultrasonografi kontrolünde yumurta gerekli büyüklüğe ulaşmış ise toplama için randevu verilir. Daha sonraki aşamada ise transfer yapılır ve 12. gün gebelik testi istenir. Bunun için iyi bir tüp bebek merkezi tercih etmek gerekir. Tüp bebek tutma belirtileri hemen anlaşılmaz, bunun için test sonucunu beklemek gerekir.