Peeling Nedir? Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling Nedir? Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling nedir? Pek çok kişi tarafından merak edilen sorulara şu şekilde cevap vermek mümkündür. Peeling, ölü deri hücresinin cilt yüzeyinden uzaklaştırılması için uygulanan fiziksel ya da kimyasal yolları kapsayan bir süreçtir. Peeling fiziksel ya da kimyasal olarak uygulandığı zaman cilt ölü deriden kurtulduğu dan dolayı rahat bir şekilde nefes almaya başlar. Peeling nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını doğru bilinmesi çok önemlidir.

Yüz bakımı için peeling faydasının deneyimlenmesi ve cildin daha sağlıklı bir şekilde görünmesi için evde peeling uygulaması esnasında kaliteli ürünlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Yüze karbon peeling uygulaması temel anlamda kimyasal ve fiziksel olarak uygulanabilir. Kimyasal çözeltinin cilt üzerine uygulanması ve cilt görünümünün yenilenmesine yardımcı olmak için bu bakım uygulamasının bilinçli ve deneyimli dematoglar tarafından yapılması şarttır. Fiziksel peeling ne demek de cilt üzerindeki ölü derilerin manuel bir şekilde uzaklaşmasını sağlayan bir yöntemdir. Fiziksel peeling uygulamasında fırça gibi aşındırmaya yardımcı cisim bileşenleri ciltten uzaklaştırmaya yardım eder.
peeling

Peeling Faydaları Nelerdir?

Peeling maske cilt üzerindeki ölü hücreleri, kır ve ciltte biriken kimyasal kalıntıları ortadan yok etmeye yarar. Gözeneklerin üzerinde biriken makyaj kalıntıları, fazla yağ ve ter gibi birikimlerin peeling ile ortadan kaldırılması mümkündür. Bu durum sonucunda derinlemesine temizlenen bir cilt üzerinde siyah nokta ve sivilce gibi problemler büyük bir çoğunlukla azalmaya başlar. Peeling doğru bir şekilde uygulandığı zaman gözeneklerin sıkışmasını sağlar. Bu durum aynı zamanda ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü de azaltmaya yardım eder.

Peeling ne işe yarar? Kuru ve düzensiz bir cilt tonu içinde oldukça iyi bir tedavi yöntemi olan peeling, leke kremi ve nemlendiricileri emilimini kolay hale getirir. Böylelikle faydaları daha iyi görülür. Bunun yanı sıra vücuda uygulanan peeling işlemi batık oluşumunu da bir hayli önler. Bunun gibi pek çok faydayı bir arada barındıran peeling, daha sağlıklı, canlı ve taze bir cilt görünümünün en önemli adımlarının başında gelir.
peeling nedir

Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling uygulamasında ciltte meydana gelebilecek olası tahrişlerin önüne geçmek için cildinize nazikçe davranmanız önemlidir. Özellikle kuru cilt tipine sahip olan kişiler bu konuya daha dikkat etmesi gerekir. Peeling nasıl yapılır diye merak ediyorsanız şu önerilere göz atabilirsiniz.

  • Kayısı peeling bakımını cildinize haftada 1 veya 2 defa uygulamanızda fayda bulunur. Aksi durum sonucunda cildin tabakasına zarar vererek çizilme ve tahrişlere neden olmanız mümkündür.
  • Evde doğal ürünler ile peeling yapmayı düşünüyorsanız, ılık duştan sonra peeling yapın. Çünkü gözenekler açılmış olacaktır.
  • Gözeneklerin açılabilmesi için peeling den önce yüze buhar banyosu da uygulanabilir.
  • Uygulanacak olan peelingin cilt tipine uygun olması gerekir. Eğer kuru bir cilt yapınız varsa peeling içerisinde biraz nemlendirici bulunduğundan emin olmalısınız.
  • Cilde uygulanan doğal peeling 5 ila 10 dakika sonra ılık su ile durulanmalıdır.
  • Peeling yüzün yanı sıra dirsek, ayak, boyun ve bacak gibi her bölgeye uygulanabilir.
  • Peeling uygulandıktan sonra cilde nemlendirici sürülmelidir.
  • Batıklar için peeling uygulamasının genellikle akşam saatlerinde yapılması önerilir. Çünkü peelingden sonra cilt hassas bir hale gelir. Bu nedenle cildin toparlanması için cilde zaman tanınması önemlidir.

Ayak İçin Peeling Uygulaması

Ayak peeling ayaklarda meydana gelen ölü deri tabakanın atılmasına yardımcı olarak, ayakların daha pürüzsüz ve yumuşak görünmesine katkıda bulunur. Topuklarda oluşan çatlakları onarır. Peeling uygulamasını bakımlı ve pürüzsüz ayaklara sahip olmak isteyen herkes tercih edebilir.