9 aylık bir bekleme süresinden sonra anne adaylarını büyük bir heyecan sarar ve doğumu beklemeye başlarlar. Bu dönemde en çok sorulan sorulardan bir tanesi doğum çantasının nasıl hazırlanmasıdır. Doğum çantası hazırlamak doğum öncesinde hem önemli hem de zevklidir. Ancak zevkli olduğu kadar, biraz da telaşlı olabilir. Bunun sebebi doğum çantasında önemli herhangi bir ürünün unutulacağı telaşıdır. Doğum çantasına neler konulur, nasıl hazırlanır doğum öncesi detaylı şekilde bilmek gerekir.
Anne adayları doğacak çocuklarının tüm ihtiyaçlarını en bir şekilde karşılamayı ister. Bundan dolayı doğum çantasının da eksiksiz bir şekilde hazırlanması için özen gösterir Anne doğum çantası listesi ise bu konuda büyük bir kolaylık sağlar. Hamileliğin son günlerinde artık anne adayı tarafından hazırlık listesi yapılmaya başlar. Ancak yine doğum hastane çantası listesi eksiksiz olsun diye, dikkatli olmak gerekir. Bu sebeple doğum çantası kontrol listesi işe yarayacaktır.
Doğum Çantası Nedir? Nasıl Hazırlanır?
Abartısız doğum çantası listesi hazırlamadan önce, ilk olarak bu doğum çantasının ne zaman hazırlanması gerektiğini bilmek gerekir. Doğum çantası hazırlama konusunda erken doğum gibi bir durumu da göz önünde bulundurmak gerekir. Bundan dolayı 25 ile 32. hafta arası ideal olacaktır. Ayrıca doğum hastane çantası hazırlamadan önce ilk olarak doğum yapılacak hastanenin nasıl hizmetler verdiğini öğrenmek gerekir. Bazı hastaneler ek olarak imkanlar sağlayabilir. Bundan dolayı doğum çantasını hazırlarken fazla yük etmemek için hastaneden gerekli bilgileri almak gerekir.
Bazı durumlarda ise anne adayları hastanenin ürünlerini kullanmayı tercih etmeyebilir. Böyle durumlarda ise detaylı bir çanta hazırlamak iyi olacaktır. Eğer kapsamlı bir doğum çantası hazırlamak ve doğum öncesi strese girmek istemiyorsanız, listenizi geniş bir zamanda hazırlamanız tavsiye edilir. Ayrıca kış bebekleri için doğum çantası ve yaz bebekleri için doğum çantası içerikleri değişiklik gösterir.
Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?
Doğum çantası ne zaman hazırlanmalı buna dikkat etmek gerekir. Eşyalar ne kadar çok olsa da bu konuda bilgili olmak işinize yarar. Eğer mümkünse her şeyi tek bir çantaya değil, küçük ve ayrı çantalara koyabilirsiniz. Eşyaları üst üste yığmak hem aranan şeyi bulmada hem de taşıma konusunda zordur. Bir diğer önemli nokta, doğum çantası hazırlanırken yanınızda kalacak kişiyi de bilgilendirmektir.
Bebeğiniz için aldığınız küçük eşyalar yer kaplamadığı için, eşyaların arasına çok rahat bir şekilde karışıp yer kaplamaz. Bundan dolayı mümkünse çorap gibi küçük eşyaları temiz ve ağzı kapanan buzdolabı poşetlere koyabilirsiniz. Böylelikle bu küçük eşyalar hem temiz kalır hem de aradığınız zaman hemen bulabilirsiniz.
Anne doğum çantası hazırlama konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer detayda çantanın koyulacağı yerdir. Doğum çantası göz önünde ve kolay ulaşılabilen bir yerde olmalıdır. Doğal olarak doğuma tek başına gidilmeyecektir ama yine de ani bir doğum olma ihtimaline karşı, refakatçilerinde bulabileceği bir yerde olmalıdır. Doğum çantası hazırlığı yaparken ilk olarak öncelikli ihtiyaçlara yer verilmelidir.
Doğum Çantasında Neler Olmalıdır?
Havlu, sabahlık ya da gecelik, hijyeni ped, bebek bezi, ıslak havlu, hastane evrakları, çorap, şampuan, sabun, bebek hastane çıkışı, terlik, göğüs pedi, emzik, kişisel malzemeler ve toka gibi ürünler koyulabilir. Ayrıca eşyalarınızı hazırladıktan sonra, doğum çantası süsleme yapabilir, kendiniz ve bebeğiniz için güzel bir hatıra bırakabilirsiniz. Bilindiği üzere doğum özel bir gündür ve bugün için özel bir hazırlık gerekir.